Congressos anteriors

I Congrés Català de Filosofia (Barcelona, 2007)

Portada del I Congrés Català de Filosofia

Portada del I Congrés Català de Filosofia

 

En la commemoració del primer centenari de l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Filosofia, amb la col·laboració de la Societat de Filosofia del País Valencià i de l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, va convocar el I Congrés Català de Filosofia amb l’objectiu d’analitzar la situació actual d’aquesta disciplina i de debatre els problemes que té plantejats, tant a casa nostra com arreu. Van ser convocats tots els professionals i institucions que tinguessin la filosofia com a element central de la seva activitat, fos quina fos la seva localització geogràfica. A més de les conferències que emmarcaven el congrés, les comunicacions i el debat van ser la base de les trobades.

 

 

 

 

II Congrés Català de Filosofia (Sueca, 2011)

Portada del II Congrés Català de Filosofia

Portada del II Congrés Català de Filosofia

La Societat de Filosofia del País Valencià, la Societat Catalana de Filosofia i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca i la Universitat de València van convocar el II Congrés Català de Filosofia amb la voluntat de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu.
Van ser convidats tots els professionals i institucions de qualsevol punt del domini lingüístic català l’activitat central dels quals fos la filosofia. Els àmbits de treball són els següents: història de la filosofia, història de la filosofia catalana, filosofia de l’educació, ensenyament de la filosofia, lògica, filosofia del llenguatge, filosofia de la ciència, teoria del coneixement, metafísica, antropologia filosòfica, estètica i teoria de les arts, filosofia moral, filosofia política i filosofia del dret. A més de les conferències, que emmarcaven el congrés, les ponències i el debat van ser la base de les trobades. Les ponències van poder estar redactades en català, italià, espanyol, portuguès, francès i anglès.

 

 

III Congrés Català de Filosofia (Palma de Mallorca, 2015)

Portada del III Congrés Català de Filosofia

Portada del III Congrés Català de Filosofia

La Societat de Filosofia del País Valencià, la Societat Catalana de Filosofia i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears van convocar el III Congrés Català de Filosofia amb la voluntat de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu. En aquest cas concret se celebrà l’Any Ramon Llull dedicant a l’escriptor mallorquí. Així es lligà el Passat amb el Present amb la voluntat de contribuir a la realització i a la difusió de la filosofia i, d ‘ una manera destacada, de la filosofia produïda en llengua catalana. Un dels objectius del III Congrés és la defensa de la filosofia davant les diverses administracions (Ministeri d’Educació i Conselleries d’Educació de les Comunitats Autònomes). També busca promoure la formació filosòfica i l’actualització dels estudis filosòfics en l’ensenyament primari, secundar els camps de la cultura i en especial en l’àmbit educatiu i universitari i defensar l’interès i la funció de la filosofia en tots els nivells.

 

 

IV Congrés Català de Filosofia (Vilafranca del Penedès, 2015)

Portada del IV Congrés Català (Claustre de Sant Francesc)

Portada del IV Congrés Català (Claustre de Sant Francesc)

La Societat Catalana de Filosofia, en col·laboració amb la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, convoca el IV Congrés Català de Filosofia amb la voluntat de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu. En la commemoració del set-cents aniversari de la mort de Ramon Llull i del bicentenari de la creació de la Societat Filosòfica, la ciutat de Vilafranca del Penedès va acullir durant el mes de novembre de 2015 les jornades del congrés.

 

 

 

V Congrés Català de Filosofia (Canillo, 2019)

Església de Sant Joan de Caselles (Canillo)

 

La Societat Catalana de Filosofia, en col·laboració amb la Societat Andorrana de Ciències, la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, convoca el V Congrés Català de Filosofia amb la voluntat de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu. En la commemoració del sis-cents aniversari de l’origen del Consell de la Terra (actual Consell General o Parlament d’Andorra), Canillo acollirà durant el mes de juny de 2019 les jornades del congrés.


RSSRSSRSS

Entitats col·laboradores: